9 presvedčení veľmi neefektívnych ľudí

Je to takmer nemožné, že niekto, dokonca aj ten najviac neefektívny spomedzi nás, pokračuje v živote plnom smútku a nešťastia potom, čo si uvedomí, že neefektívnosť je voľba.  Je to priamy výsledok našich chybných presvedčení a postojov.

Takže tu je iba pár pripomienok – 9 vecí, ktorým by ste mali prestať veriť:

1. „Neviem, čo chcem.“

Nikdy nedovoľte, aby to, čo od vás druhí ľudia očakávajú, určovalo, čo od seba očakávate vy. Zistite, čo chcete. Jasná predstava o vašich skutočných túžbach je tak oslobodzujúca, pretože prestanete dokazovať každému inému, okrem seba, že na to máte.

Keď si vyjasníte, čo je to, po čom naozaj túžite, skončite veľmi prekvapení a s množstvom novým príležitostí a možností.

2. „Vyriešim to neskôr.“

Bez poriadneho plánu zostanete tam, kde ste teraz. Je čas vytvoriť si ho. Je čas, pohnúť sa niekam.

Nebudete súdení za to, čo poviete, ale za to, čo spravíte. Zobuďte sa každé ráno s odhodlaním a každý večer choďte spať so spokojnosťou, že ste niečo dokázali.  Majte odvahu a disciplínu ešte dnes spraviť to, čo spraviť musíte a nie to, čo je jednoducho ľahšie.

3. „To je príliš veľa práce.“

Život nie je ľahký. Želanie si,  aby boli situácie ľahšie, bez konkrétnych činov zvyčajne spraví tieto situácie ešte ťažšie. Najefektívnejší spôsob, ako sa vyrovnať s tým, čo treba spraviť, je spraviť to.

Životom overená stratégia, ako si spraviť život ľahším, je prepracovať sa cez každú jednu prekážku, hneď ako sa objaví a robiť to najlepšie, ako len viete. Využite každú prekážku ako príležitosť vytvoriť pre seba a pre druhých nejakú hodnotu a spraviť vo svete rozdiel.

A uvidíte, že nakoniec skončíte tam, kde ste dúfali, že sa dostanete.

4. „Nemám na to silu.“

Postavte sa vašim prekážkam čelom a spravte s nimi niečo. Zistíte, že nemajú ani z polovice takú silu, akú ste si mysleli, že majú.

Problém, ktorý máte dnes, rozvíja vaše silné stránky, ktoré budete potrebovať zajtra. Dokonca aj keď spravíte najviac, ako len viete a neuspejete, nie je to zlyhanie. Je to iba ďalšia možnosť ako sa zlepšiť a nabudúce to spraviť lepšie. Ste silnejší, než si myslíte. Nevzdávajte to.

5. „Môj vzťah s niekým iným vyrieši moje problémy.“

Najsilnejší vzťah, aký kedy budete mať, je vzťah so samým sebou. Ak nie ste sám so sebou spokojní alebo ak nie ste spokojní s vašimi pravdami, keď vstupujete do nejakého vzťahu, tak na tento vzťah nie ste pripravení.

Nedokážete milovať iných, ak nie ste schopní milovať seba, rovnako ako nie ste schopní učiť niekoho iného, keď vy sami nerozumiete tomu, čo máte učiť.

6. „Nikdy neodpustím.“

Musíte odpustiť.

Nemusíte ich mať radi, nemusíte sa s nimi kamarátiť, nemusíte s nimi už nikdy tráviť čas, ale musíte im odpustiť, nechať to odísť, zbaviť sa negatívnych myšlienok.

Pretože ak to nespravíte, vyberáte si železnú guľu, ktorá je priviazaná o váš členok a ktorá je príliš ťažká na to, aby ste mohli slobodne lietať.

7. „Nové projekty a skúsenosti sú príliš riskantné.“

Majte odvahu pocítiť strach a aj tak to spraviť. Nie je to budúcnosť, ktorej sa treba obávať – je to opaková minulosť, ktorá ohrozuje váš rast. Nebolo by predsa lepšie vyskúšať niečo a naučiť sa dôležitú lekciu, než nevyskúšať nič a po zvyšok vášho života sa nič nové nenaučiť?

8. „Začať odznova už nie je pre mňa, akékoľvek dobré mám podmienky.“

V živote sa dostanete do bodu, keď si uvedomíte, že nič nikdy nebude navždy rovnaké a uvedomíte si, že od tej chvíle, bude čas rozdelený na dve časti: predtým a potom.

Ale to je v poriadku. Nie je hanba začať odznova, pretože dostávate šancu prebudovať veci a spraviť ich väčšie a lepšie, než boli predtým alebo preinvestovať svoj čas do robenia niečoho, čo ste vždy chceli robiť.

9. „Moje nešťastie teraz vytvorí moje šťastie v budúcnosti.“

Možno si myslíte, že si zaslúžite viac šťastia v budúcnosti preto, že teraz vydržíte byť nešťastní, ale tak to nefunguje. Byť šťastný si vyžaduje rovnako tvrdý tréning, ako byť nešťastný.

Je to o živote s úsmevom, vďaka ktorému sa môžete viac smiať. Čakaním iba viac čakáte. Každý deň, ktorý ste čakali, spraví z váš život a niečo menej šťastný.

Byť šťastný znamená skutočne žiť. Každý deň, kedy svoj život odložíte na poličku, vás spraví menej schopnými užívať si život naplno.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Zdieľať

6 KOMENTÁRE

  1. Dakujem….ze na fb su aj taketo clanky,niekedy si myslim ,ze..ludia uz nevedia zit,stazuju sa na vsetko…a pritom ten zivot je taky pekny i ked niekedy sa nam vidi tazky….a preto hore hlavu kazdym dnom nieco pekne aj zacina…. 🙂 ze rybka….:-)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu