Recenzia knihy: Ako dosiahnuť to, čo chcete – Herb Cohen

large-ako_dosiahnut_to_co_chceteKaždý človek sa už aspoň ráz spýtal samého seba „Ako je možné, že sa jemu/jej tak darí?“

Každý človek po niečom túži. Túžime po umývačke, vyššom plate, nižších cenách,… Ako to dosiahnuť? Jednoducho. Musíme presvedčiť druhú stranu, aby chcela to čo my.

Obsah knihy

Kniha je rozprávaná samotným autorom, ktorý poukazuje na príklady zo svojho života ako aj zo životov iných ľudí. Ukazuje správne a nesprávne chovanie sa pri vyjednávaní, aby napokon naučil ľudí vyjednávať.

Kniha je rozdelená na 4 hlavné kapitoly a zopár podkapitol. Podkapitoly umožňujú čitateľovi odbehnúť od knihy a vrátiť sa späť keď majú chuť.

V knihe nájdete kapitoly ako sú napr. „Čo je vyjednávanie?“, „Informácie“, „Vyjednávacie štýly“, „Berte veci osobne“.

Úryvky z knihy

Kapitola: Začíname vyjednávať

„Na začiatok sa nevymedzujte príliš limitujúco. Snažte sa nepozerať na seba ako na niekoho, kto chce kúpiť chladničku. Považujte sa za človeka, ktorý chce predať svoje peniaze. Peniaze sú totiž produkt, tým viac si môžete za ne kúpiť. Ako prinútite ľudí, aby sa snažili získať vaše peniaze? Tak, že im vytvoríte konkurenciu.“

Kapitola: Moc

„Pozrime sa na ďalší scenár. Potrebujete pôžičku. Robíte si starosti, pretože ako priemerný občas čeliaci dnešnej ekonomickej situácií dobre viete, že nie ste jediný, kto má hlboko do peňaženky. Prišli za vami predstavitelia banky, zabúchali vám na dvere a ponúkali vám svoje služby? Nie.

Nakoniec po dlhom otáľaní pozbierate dostatok odvahy a vojdete do finančnej inštitúcie v mieste svojho bydliska. Je rozumné váhavo prikročiť k úradníkovi poskytujúcemu pôžičky, padnúť na kolená a povedať: „Prosím vás, pomôžte mi. Som bez prostriedkov. Zachráňte moju rodinu z pazúrov biedy. Nemám čím založiť pôžičku a pravdepodobne ju ani nebudem vedieť splatiť, ale vaša štedrosť bude odmenená vo vašom budúcom živote? Toto nie je prístup , ktorý by fungoval.“

Moje hodnotenie

Kniha je písaná ľahkým pútavým štýlom. Časť knihy je písaná zo strany autora – jeho zážitky, pocity,… Druhá časť nás naopak učí ako správne vyjednávať, poprípade ukazuje, ako nevyjednávať.

Je zaujímavá pútavá a určite sa hodí každému človeku, či je to malý a či veľký.

Motivácia
na každý deň

Pridaj sa k viac ako 18 000 nadšeným odberateľom, ktorí dostávajú každé ráno na svoj email jeden inšpirujúci obrázkový citát.

Pozrite si

spot_img

Autor

Michal Hrehuš
Podporujem ľudí v tom, aby robili to, čo milujú, boli bohatí a šťastní. Som autorom prvých motivačných kalendárov a spoluautor Motivačného diára. Založil som I Can Academy, stránku Myslím pozitívne - oficiálny blog Veselých vecí na Facebooku a Myšlienku dňa.

Zdieľať

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu